Яценюк поїде в Європу, щоб розповісти про кризу

Вівторок, 10 квітня 2007, 22:31

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк має намір здійснити робочий візит до Страсбургу в середу.

Про це журналістам у вівторок повідомив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий.

За його словами, під час візиту Яценюк має намір провести зустрічі з генсеком Ради Європи, з президентом Європейського суду з прав людини.

Також, за його словами, очікується виступ на засіданні комітету міністрів ради Європи.

"Яценюк має донести позицію офіційну України про ситуацію, яка склалась в країні", - зазначив Чалий.

"Я впевнений, що міністр чітко запевнить, що вирішення цієї ситуації буде відбуватись в конституційному полі виключно мирними засобами через діалог як по лінії президент – прем’єр, так по лінії всіх головних політичних сил, які сьогодні в цій кризі беруть участь", - додав він.

Чалий також повідомив, що Україна очікує, що під час обговорень виступу Яценюка будуть сформовані певні бачення, яким чином можна вийти з кризи, будуть дані певні сигнали, які стануть предметом подальшого аналізу.

Чалий також знову наголосив, що питання посередництва інших держав в розв'язанні конфлікту поки не є актуальним, але додав, що ця "ідея з порядку денного не знімається".

Відповідаючи на питання, чи є міжнародні організації, які висловили свою готовність надіслати спостерігачів на вибори, Чалий відповів:

"На цій стадії це питання вивчається по дипломатичним каналам. Запрошення президентом ще не надіслані. Ми по дипломатичним каналам ведемо консультації з ОБСЄ".

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування