Чорновіл побачив, як Тимошенко підсиджує Ющенка, а не Януковича

Середа, 11 квітня 2007, 10:21

Депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко створила нинішню політичну кризу в країні для того, щоб усунути президента Віктора Ющенка від влади і посісти його місце.

"Справжні ініціатори нинішньої політичної кризи не мали жодних цілей проводити позачергові парламентські вибори. Ця вся війна велася не проти парламенту, не проти коаліції і уряду, оскільки ініціатору Юлії Тимошенко прекрасно відомо, що на позачергових виборах вона не здобуває перемоги", - сказав Чорновіл з трибуни Верховної Ради у середу.

"Відбувалися дії, спрямовані на проведення позачергових президентських виборів. Це є основний напрямок, який пробували реалізувати в тому числі нашими руками наші колеги з БЮТ і лідер Блоку Юлія Тимошенко", - додав він.

На думку Чорновола, цей сценарій передбачав "введення Віктора Ющенка в неконституційне поле внаслідок відсунення йому завідомо неконституційного указу", а також в результаті розгляду цього указу в Конституційному Суді "визнання його неконституційним під осуд всієї світової громадськості".

"На сьогоднішній день фактично були спроби змінити президента в країні, поставити на цю посаду Юлію Тимошенко і таким чином потім узурповувати владу", - сказав депутат.

Водночас Чорновіл заявив, що Партія регіонів проти цього сценарію і не хоче брати участь "у цих брудних оборудках".

"Ми продовжуємо наполягати на тому, що указ є неконституційним, він має бути переглянутий або особисто президентом, або внаслідок рішення Конституційного Суду. І після цього ми маємо вернутися до нормальних переговорів, до нормальної співпраці, зберегти мир і спокій в країні", - сказав він.

На думку Чорновола, президент вже зрозумів, що рішення КС "буде для нього як вирок", оскільки "за ним ідуть наступні наслідки – або необхідність самому зректися посади, або можливість початку процедури імпічменту".

"Ми проти такого розвитку подій і ми звертаємося до президента припинити гратися в амбіції і розкиданням ультиматумів і неконструктивних вимог", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News