Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані підняли антидержавний прапор і чекають Януковича

Середа, 11 квітня 2007, 12:01

На Майдані Незалежності з'явилися антидержавні прапори "Донецька республіка" – з чорною, синьою і червоною горизонтальними смугами і гербом Російської Федерації, двоглавим орлом.

О 15.00 Майдані Незалежності почнеться мітинг прихильників коаліції, у рамках якого в 16.00 почнеться телеміст із прямими включеннями з Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Луганська. Плануються виступи Віктора Януковича, Олександра Мороза і Петра Симоненка.

Водночас, на Європейську площу прийшли близько тисячі прихильників "Нашої України" на підтримку указу президента про розпуск Верховної Ради. За словами міліціонерів, "активісти постійно міняються, одні ідуть, інші приходять".

На сходах Українського дому споруджена сцена, на якій вивішані плакати "Нашої України", національний прапор України з тризубом, а також гасло "Правда переможе".

Учасники акції стоять на тротуарі і не заважають проїзду транспорту. Вони тримають у руках прапори "Нашої України". Дерева й стовпи навколо Європейської площі обв'язані стрічками з написами - "Наша Україна".

Міліція оцінює кількість прихильників "Нашої України" на Європейській площі в 350 осіб і не мають у даних про те, чи привозить опозиція своїх прихильників з регіонів.

Водночас, у середу зранку в Київ з різних регіонів України прибуло понад 13 тис. осіб для участі в масових акціях коаліції.

За даними центру громадських зв'язків ГУМВС у Києві, автобусами з регіонів прибули понад 1 тис. прихильників коаліції, ще близько 3 тис. чоловік прибули в столицю 6-а потягами з Дніпропетровська, Донецька, Харкова, Сімферополя.

На даний момент на Майдані Незалежності знаходиться близько 9 тис. прихильників коаліції, ще 4 тис. йдуть від секретаріату президента до Майдану. З Маріїнського парку до секретаріату президента підходить близько 3 тис. чоловік.

Тим часом, близько 1 тис. прихильників Партії регіонів із самого ранку пікетують будинок Конституційного Суду.

Повз будинок КС також пройшла пішою ходою майже 2-тисячна колона прихильників "Нашої України", очолювана В'ячеславом Кириленком та іншими депутатами "НУ".

Колона рухалася по протилежній стороні будинку КС, де стоять прихильники коаліції. Активісти "Нашої України" скандували "Ющенко!" і "ЗРаду геть!". Зіткнень між прихильниками коаліції й опозиції не відбувалося.

Правопорядок у центрі Києва забезпечують 1-1,2 тис. співробітників міліції. Деякі правоохоронці несуть службу в протигазах, що в ЦГЗ називають абсолютно нормальними "індивідуальними засобами захисту співробітників патрульно-постової служби міліції, передбаченими екіпіруванням".

"Інтерфакс-Україна", "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування