Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович зізнався, що судді КС радяться з Януковичем

Середа, 11 квітня 2007, 12:23

Міністр юстиції Олександр Лавринович заперечує тиск на Конституційний Суд з боку Кабінету міністрів.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів.

"У даному випадку, коли рішення (щодо неконституційності указу) прийнято вищим представницьким органом (ВР) і розуміючи, які наслідки для народу може мати його виконання, я стверджую, що це рішення не підлягає виконанню урядом", - сказав Лавринович.

"Не зазіхаючи жодним чином на право Конституційного Суду визначатися щодо конституційності указів", - зауважив міністр.

За словами Лавриновича, під час розгляду усіх питань в Конституційному Суді судді КС повсякчас звертаються, у тому числі, до прем'єра і міністра юстиції "для того, щоб почути їхню точку зору" і мати можливість об'єктивно оцінювати ситуацію.

"У даному випадку ця точка зору надіслана письмово і висловлена публічно", - наголосив міністр.

"У зв'язку з цим для мене виглядає дивним і неприємним, що знайшлося п'ятеро суддів, які зробили висновок по справі, яка ще не розглядалась", - заявив Лавринович.

На його думку, судді тим самим порушили присягу і "якщо вони мають певні політичні переконання, які не дозволяють їм реалізовувати свої професійні обов'язки, вони можуть вчинити відповідний крок, але не саботувати роботу".

Лавринович наголосив, що Кабмін підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду. "Рішення КС буде обов'язковим для виконання і воно буде виконуватися", - заявив міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування