Ющенко просить перевірити, як Семенюк продала "Луганськтепловоз"

Середа, 11 квітня 2007, 13:47

Президент Віктор Ющенко просить Генпрокуратуру та СБУ розглянути питання дотримання Фондом держмайна чинного законодавства при приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і в разі встановлення порушень вжити відповідних заходів.

Із відповідними листами президент звернувся до генпрокурора Олександра Медведька та в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко зазначив, що Фонд держмайна 23 березня 2007 року провів аукціон з продажу 76% державного пакету акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". До конкурсу були допущені лише ЗАТ "Брянський машинобудівний завод" та АТ "Деміховський машзавод".

При цьому глава держави підкреслює, що інші два потенційні вітчизняні покупці – ВАТ "Марганецький ГЗК" і ВАТ "Дніпровагонмаш" у конкурсі участі не брали.

Переможцем аукціону став ЗАТ "Брянський машинобудівний завод" (Росія). Ющенко відзначає, що при початковій вартості пакета акцій 292 млн. грн., його придбано за 292,505 млн. грн.

За попередніми ж оцінками ФДМ, від приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" держава мала отримати від 400 млн. грн. до 2 млрд. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News