Азаров розкрив засіб, яким Янукович шукатиме компроміс із Ющенком

Середа, 11 квітня 2007, 14:24

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що урядова постанова щодо невиконання рішення РНБО про фінансування дострокових виборів призведе до поглиблення політичної кризи.

Про це він заявив журналістам після засідання уряду в середу.

"Питання в тому, чи буде прийняття цієї постанови сприяти вирішенню конфлікту, чи буде сприяти його поглибленню. Моя відповідь – вона буде сприяти поглибленню конфлікту. Саме тому я голосував проти", - заявив міністр.

На переконання міністра, у ситуації, що склалася, "апеляції до вулиці, до людей, до Китаю чи до Росії свідчать про абсолютну безпорадність тих, хто його створив конфлікт і повинен його вирішувати".

"Конфлікт створили політики і політики повинні сісти за стіл переговорів, а ухвалення таких постанов, які заганяють кожного з учасників у глухий кут, на мій погляд, не сприяє нормальному вирішенню ситуації", - наголосив міністр.

У свою чергу перший віце-прем'єр Микола Азаров, відповідаючи на питання журналістів, заявив, що прем’єр використає відповідну постанову, як засіб досягнення компромісу з президентом.

"Прем’єр-міністр веде консультації з президентом і ми б не хотіли їх ускладнювати. Ми заяву прийняли і прем’єр випустить її тоді, коли буде вважати, що це сприятиме досягненню компромісу з президентом", - заявив Азаров.

Як відомо, у середу уряд ухвалив постанову, в якій відмовляється виконувати рішення РНБО про фінансування дострокових виборів до парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування