Любов росіян до Януковича залежить від віку – чим старше, тим сильніше

Середа, 11 квітня 2007, 16:41

Дві третини росіян (64%) стежать за подіями, що відбуваються сьогодні в Україні, при цьому більшість критично оцінюють політичну ситуацію в сусідній країні.

Відповідно до досліджень соціологів ВЦДГД, 42% росіян вважають, що Україна зараз "знаходиться в стані гострої політичної кризи"; 31% дотримується ще більш жорсткої думки - "в Україні починаються хаос і безвладдя".

Тільки 7% опитаних бачать у подіях у Києві "нормальний політичний процес, у якому різні його учасники намагаються домогтися успіху", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Половина опитаних росіян думає, що рішення президента Віктора Ющенка достроково розпустити Верховну Раду призведе до дестабілізації ситуації в країні.

Протилежної думки - що призведе до стабілізації - дотримуються лише 5% респондентів, а 21% не очікує ніяких значимих наслідків.

У ході опитування, проведеного 7-8 квітня в 153 населених пунктах у 46 областях, краях і республіках РФ, тільки 3% з 1600 респондентів відзначили, що нинішній Росії "варто повчитися в України демократії".

42% респондентів при порівнянні "демократії по-українському" і "демократії по-російському" віддають перевагу російській політичній системі. А 35% думають, що обидві країни однаково далекі від принципів і норм сучасної демократії.

Відповідно до досліджень ВЦДГД, лідером суспільних симпатій росіян серед українських політиків є прем'єр-міністр цієї країни Віктор Янукович.

Він викликає симпатії у 26% опитаних, значно випереджаючи Юлію Тимошенко (5%), Олександра Мороза (5%), Віктора Ющенка (3%), Петра Симоненка (1%) і Анатолія Кінаха (1%).

Януковичу найбільшою мірою симпатизують російські респонденти старшого віку: частка тих, хто відчуває до нього симпатію, зростає з 14% у групі 18-24-річних до 31-32% серед опитаних 45 років і більше, показує опитування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування