Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинуватив президента і "Нашу Україну" у тиску на КС

Середа, 11 квітня 2007, 17:21

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що конфліктна ситуація в країні має вирішуватися не на вулицях, а під час переговорів між політиками.

Про це він заявив під час виступу на Майдані Незалежності перед прихильниками коаліції.

"Чим загрожують незаконні вибори? Я підкреслюю, незаконні. Бо ніхто не боїться законних виборів", - зазначив спікер.

"Якщо коаліція піде одним мега-блоком чи окремими колонами - результат буде переконливішим, і це відчуває і цього остерігається президент. Але буде саме так", - додав він, наголосивши: "Ми відмовляємося від незаконних виборів".

Мороз запитав, про що можна домовлятися, "коли для всіх очевидна неконституційність указу президента".

Спікер запевнив, що коаліція підкориться рішенню Конституційного Суду: "Не можна уявити, щоб суд прийняв абсурдне рішення".

При цьому він нагадав про заяви, що на суддів Конституційного Суду чиниться тиск, "але не з боку Верховної Ради чи Кабінету міністрів".

"Я питаю, скажіть, хто тисне? За такі дії треба притягати до кримінальної відповідальності, але треба знати, хто це робить. Мовчок. Ніхто нічого не говорить, не знає", - зазначив Мороз.

"Я не телефонував до Конституційного Суду, прем'єр-міністр не телефонував. Абсолютно зрозуміло, що судді за квотою президента та "Нашої України" відчувають тиск від президента і "Нашої України", - заявив голова Верховної Ради.

"Я не кажу, особисто від Ющенка. Але інститут його, адміністрація викручує їм руки, щоб вони не брали участь у засіданнях", - додав він.

За словами Мороза, після політичного вирішення ситуації, доцільно буде розглянути відповідальність суддів.

"Вони складали присягу. Мають певне коло обов'язків. Це краще всього: тебе обрали, посадили на відповідну посаду, а тепер ти кажеш, що я боюся і нічого не буду робити. Але держава не може без того обійтися", - додав спікер, висловивши сподівання, що судді зроблять відповідні висновки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...