Азаров намагається втримати ціни на бензин, які його не слухаються

Середа, 11 квітня 2007, 17:50

Кабінет міністрів доручив міністру палива й енергетики Юрієві Бойку провести консультації з нафтотрейдерами у зв'язку зі зростанням цін на бензин.

Про це у середу на брифінгу повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров.

Азаров підкреслив відсутність на даний момент причин для підвищення цін.

"Ясно, що фактори суб'єктивні, у нас достатній запас палива і ці запаси необхідно використовувати, і безумовно, не допускати підвищення цін на паливо. Зараз об'єктивних причин, крім політичної нестабільності, нема", - відзначив він.

Крім того, Азаров повідомив, що керівникам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) доручено заявити нафтотрейдерам, що уряд працює стабільно "і збирається і надалі стабільно працювати".

"Партнером у їх переговорах буде саме наш уряд, щоб вони не розраховували на будь-які послаблення у цій сфері", - підкреслив міністр.

Коментуючи заяви нафтотрейдерів про те, що їм нібито не відшкодовується податок на додану вартість (ПДВ), Азаров сказав, що такі заяви є спробою виправдати підвищення ціни.

"Ну, грубо кажучи, місяць тому назад повертали? А два місяці назад повертали? Проблеми ж однакові", - відзначив він.

За словами Азарова, податківцям доручать розібратися з цим питанням.

У той же час він висловив упевненість в тому, що ситуація з відшкодуванням ПДВ у цій сфері останнім часом не змінилася. "До всіх ставлення абсолютне однакове, а причину придумати можна: от неповернення ПДВ, тому я на 10% підняв ціну. Так ти ж поки працюєш на тій нафті, що ти торік завіз!", - викликнув Азаров.

З 30 березня по 6 квітня 2007 року середні роздрібні ціни на нафтопродукти на автозаправних станціях (АЗС) України виросли.

11 квітня, на засіданні Кабінету міністрів був затверджено низку заходів, спрямованих на "запобігання негативним тенденціям" у соціально-економічній сфері, що, вважають в уряді, були викликані підписанням указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News