Мартинюк запевнив росіян, що Україна сама розбереться з проблемами

Середа, 11 квітня 2007, 18:03

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк запевнив депутатів Державної Думи Федеральних Зборів Росії, які прибули в Україну, що внутрішньополітичні проблеми будуть вирішені без іноземної допомоги.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками російської делегації, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Верховної Ради.

"Наші внутрішні проблеми ми вирішуватимемо самі і ні за якою іноземною допомогою звертатися не будемо", - заявив Мартинюк.

Водночас, наголосив він, було б доцільно, щоб до світової спільноти доходила правдива інформація "із перших вуст" щодо ситуації в Україні.

Говорячи про внутрішньополітичну ситуацію, Мартинюк зазначив, що "парламент працездатний", у його роботі беруть участь 262 народних депутати.

При цьому він додав: "Ми не проти дострокових виборів, але вони мають відбуватися у відповідності до Конституції".

За словами першого віце-спікера, провести вибори 27 травня "нереально і неможливо", оскільки, зокрема, "Центральна виборча комісія не має кворуму і досі не приступила до роботи, комісії не сформовані, немає списків виборців, терміни зірвані".

Мартинюк вважає, що у разі проведення цих виборів в Україні може бути два парламенти. При цьому він нагадав багаторазові висловлювання президента про те, що 2006 року "в Україні відбулися найдемократичніші вибори".

Крім того, за його словами, визнати указ президента про дострокові вибори означає "створити прецедент", коли парламент "розпускатиметься за бажанням президента", а не з огляду на правові норми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування