У Європі порадіють, якщо вибори перенесуть

Середа, 11 квітня 2007, 19:27
Генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс підтримує ідею можливого переносу дострокових парламентських виборів в Україні.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком у Страсбурзі в середу.

"До мене також дійшли чутки з України, що була досягнута домовленість між президентом і прем'єр-міністром, щоб провести вибори пізніше. Якщо ці чутки правдиві, то я підтримую це рішення", - сказав він.

Девіс відзначив, що у випадку, якщо вибори будуть перенесені, то Рада Європи й інші країни Ради Європи зможуть надати Україні необхідне сприяння і розширити програму з проведення експертиз.

Генсек зазначив, що, якщо вибори все-таки будуть проведені в травні, то подібні експертизи надати буде складно, оскільки для їхнього проведення потрібен певний час.

Коментуючи політичну ситуацію в Україні, Девіс відзначив, що Україна повинна вирішити кризу самотужки, однак Рада Європи може надати допомогу, якщо про це попросить Київ.

На думку Девіса "конфлікт краще вирішувати в суді, ніж на вулиці". У той же час він відзначив, що "політична криза повинна бути вирішена навіть не стільки в суді, скільки за політичним столом переговорів".

У свою чергу Яценюк також повідомив, що президент продовжує політичні консультації, мета яких – досягнення політичного компромісу.

Однак, сказав міністр, президент вважає, що політичні консультації повинен проводити не тільки він з політичними силами і прем'єр-міністром, але і політичні сили повинні проводити консультації між собою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування