ЦВК просить КС якомога скоріше розібратися з указом, щоб не бути крайньою

Середа, 11 квітня 2007, 21:01

Центральна виборча комісія звертається до Конституційного Суду з проханням якомога скоріше розглянути подання щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.

Про це йдеться у зверненні ЦВК до Конституційного Суду, Верховної Ради та президента, що оприлюднено на сайті комісії.

"За умов суспільного протистояння, конфронтації, недосконалості, правової суперечності законодавчих та інших нормативно-правових актів є цілком прогнозованою ситуація, коли будь-які дії, рішення ЦВК щодо організації та проведення процесу виборів, будуть піддаватися сумніву, оскаржуватися", - зазначається у зверненні.

На переконання ЦВК, такі дії "при жорсткому часовому обмеженні та відсутності належного законодавчого регулювання виборчих процедур практично унеможливить забезпечення ЦВК виконання Конституції, законів та інших нормативно-правових актів, у тому числі і зазначеного указу президента".

"Ми переконані, що позачергові вибори є демократичним і законним способом вирішення політико-правових проблем, коли такі вибори проводяться відповідно до чинного виборчого законодавства", - заявляють у ЦВК.

Звернення підписали заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук та секретар ЦВК Сергій Дубовик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування