Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка звинувачують у підготовці двовладдя

Четвер, 12 квітня 2007, 08:47

Екс-президент, член СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що ініціатори і прихильники указу про дострокові вибори призведуть до двовладдя, якщо не сядуть за стіл переговорів.

"Я думаю, що ініціатори і прихильники указу і проведення дострокових виборів стануть першопричиною двовладдя в країні, що буде зафіксовано шляхом виборів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На питання, чи означає це, що в Україні буде два парламенти, він відповів: "Не виключаю, але ні один, ні інший не будуть легітимними".

Реклама:

На думку екс-президента, найкращим і єдиним виходом з політичної кризи є "нульовий варіант".

"Потрібно повернутися в правове конституційне поле. Для початку троє лідерів мають сісти за круглий стіл і погодитися з припиненням усіх рішень, які приймалися з порушенням Конституції", - сказав Кравчук.

"Це так званий "нульовий варіант". Іншого шляху не існує", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Після цього, за словами Кравчука, "політики беруться за діло: працюють над змінами в Конституцію, у закони про Кабмін і опозицію і так далі - і, головне, вносять зміни в закон про вибори народних депутатів".

При цьому, Кравчук вважає, що "нульовому варіанту" можуть перешкодити "винятково політичні амбіції".

"Я вважаю, що приклад зараз має показати президент, оскільки саме він зненацька, не продумавши наслідків, видав цей антиконституційний указ", - заявив Кравчук, додавши, що "не треба було видавати такі укази".

Кравчук вважає, що "якщо голова держави скасує власний указ, це буде знаком його сили, а не слабкості".

При цьому Кравчук відзначив, що дострокові вибори потрібні – "причому не тільки у Верховну Раду, але й в усі органи влади".

"Усі без винятку політичні сили, представлені в парламенті і місцевих радах, не виправдали народної довіри, показали себе такими "хлопчиками в коротких штанцях", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування