Янукович чекає на відповідь Ющенка

Четвер, 12 квітня 2007, 10:23

Прем`єр-міністр Віктор Янукович розраховує у четвер одержати відповідь від президента Віктора Ющенка на звернення уряду з проханням призупинити дію указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це Янукович повідомив сьогодні під час зустрічі з віце-прем`єром Державної ради Китайської Народної Республіки Хуей Лян’юєм.

"Вчора ми ухвалили рішення і звернулися до президента, щоб він призупинив дію указу до винесення вердикту Конституційним Судом. Ми вважаємо, що це єдиний шлях на даному етапі, і ми чекатимемо відповіді сьогодні", - сказав Янукович.

Прем`єр-міністр підкреслив, що єдиним способом вирішення політичного конфлікту є правовий шлях.

"Тому ми чекаємо рішення Конституційного Суду, і як тільки він винесе вердикт, будуть розставлені всі крапки над "і". Перемога права і Конституції – це буде перемога і президента, і уряду, і парламенту, і українського народу", - додав він.

Разом з тим Янукович сказав, що сприймає нинішню ситуацію в Україні як чергове політичне випробування.

"Це випробування прийшло для політиків і українського народу. Я думаю, що ми гідно його витримаємо", - підкреслив керівник уряду.

10 квітня Ющенко заявив, що зустрічався з прем`єр-міністром і сформулював план дій, який складається з 15-ти пунктів і покликаний врегулювати ситуацію.

Ющенко зазначив, що вони з Януковичем домовилися не оприлюднювати цей план, поки на робочому рівні сторони не обміняються позиціями.

За інформацією президента, після цієї розмови Янукович збирав свою політраду і вони обговорювали ці пропозиції.

Янукович, виступаючи на мітингу на Майдані Незалежності 11 квітня перед своїми прихильниками, заявив, що правляча коаліція і уряд підготували свій пакет пропозицій для врегулювання політичної кризи.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування