Мороз запропонував Ющенку три шляхи

Четвер, 12 квітня 2007, 11:09

Голова Верховної Ради Олександр Мороз бачить три варіанти розвитку подій після ухвалення рішення Конституційного Суду щодо законності указу президента про розпуск Ради.

Про це він заявив на засіданні парламенту в четвер.

Спікер закликав шукати вихід з ситуації в рамках Конституції.

"Тут є три варіанти. Ми завжди посилаємося, що Конституційний суд повинен зробити свій висновок. Але в КС теж зараз ідуть гострі дебати. Зі ЗМІ відомо, що деякі судді звернулися з проханням вже завтра розпочати розгляд справи", - повідомив він.

"Якщо КС керуватиметься буквою конституції і скасує або визнає нелегітимним указ президента, тоді треба повертатися до варіанту статус-кво. Є Рада, обрана на демократичних виборах, є президент, який, скажімо, припустився тут некоректності чи помилку зробив, і шукати компроміси, щоб між гілками влади не було тертя", - запропонував Мороз.

Тоді, за його словами, можна розглядати "15 чи 17 пунктів", які пропонує президент.

"Другий варіант - якщо КС ухвалить, м’яко кажучи, нелогічне рішення. Бо в нас вже було таке, що суд порахував строки президентства не два, як було, а один - є складності з математикою у суддів. Що тоді робити? Треба йти на вибори. Але буде хоч якась мотивація правова", - зазначив Мороз.

Водночас, за словами спікера, тоді треба визначити, коли вибори проводити.

"В такому випадку є третій варіант – нам треба зняти протиріччя в суспільстві, щоб не було потім перетягування канату, то вибори треба проводити в час, що дозволяє відрегулювати закон про вибори, і проводити одночасно вибори і президента, і парламенту. Іншого вибору немає", - заявив Мороз.

Спікер висловив сподівання, що президент донесе у четвер до журналістів своє бачення ситуації на прес-конференції в Українському домі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News