Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура вирішила відмежуватися від політики, але зробила пропозицію КС

Четвер, 12 квітня 2007, 11:53

Генпрокуратура заявляє, що не була і не буде інструментом політичного тиску, і здійснюватиме свої повноваження виключно на підставі законів та Конституції.

Так генпрокуратура відреагувала "на спроби втягнення органів прокуратури у суто політичні процеси".

"Нагадуємо, що відповідно до Конституції та закону "Про прокуратуру" Генеральний прокурор і підпорядковані йому прокурори здійснюють нагляд виключно за додержанням і правильним застосуванням законів", - йдеться в заяві ГПУ.

"Єдиним органом у державі, уповноваженим виносити рішення щодо конституційності актів Верховної Ради, президента і Кабінету міністрів є Конституційний Суд України", - наголошується в документі.

Генпрокуратура вважає "цілком слушною" позицію тих посадових осіб, які звертаються до Конституційного Суду з клопотанням винести свій вердикт з цього питання у можливо найкоротший термін.

"Водночас запевняємо наших громадян, що прокуратура ніколи не була і не буде інструментом політичного тиску, а отже, здійснює свої повноваження виключно на підставі додержання Конституції та законів України, і наша діяльність спрямована на всебічне утвердження верховенства закону", - наголошується в заяві ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...