Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі чекають Ющенка і Януковича на слуханнях по Україні

Четвер, 12 квітня 2007, 13:18

У Європейському парламенті ініціюватимуть публічні слухання українського питання за участю представників усіх зацікавлених сторін, у тому числі президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича і представників громадськості.

Таке рішення на позачерговому засіданні схвалила делегація Європарламенту з питань співробітництва з Україною, повідомив у четвер в Брюселі її голова Адріан Северін.

"Сьогодні в нас відбулося позачергове засідання нашої делегації. Ми прийняли низку рішень", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

"Перше - ми вирішили запропонувати, щоб комітет з питань іноземних справ, делегація організували публічні слухання щодо політичної ситуації в Україні", - повідомив Северін.

За словами євродепутата, його делегація пропонуватиме, щоб Європарламент "запросив усіх представників різних сторін, включаючи політиків і представників громадянського суспільства приїхати в той самий час і спробувати провести з нами діалог".

"Було б набагато краще мати тут водночас президента, прем'єр-міністра, представників опозиції і представників громадянського суспільства", - заявив Северін.

Відповідаючи на питання про можливу дату таких слухань, евродепутат відзначив, що таке рішення було прийнято усього кілька годин назад і конкретні пропозиції ще не відпрацьовані.

Другим рішенням, прийнятим на засіданні делегації, Северін назвав намір направити в Україну "добре підготовлену місію".

"Третє рішення – це прохання до всіх сторін поважати рішення Конституційного Суду, яким би воно не було", - відзначив Северін.

"Ми не приймаємо чиєїсь сторони, а захищаємо наші цінності - для нас прозахідний політик той, котрий поважає верховенство права, демократичні цінності. Це - міра - хто для нас легітимний партнер у діалозі", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...