Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Конституційний Суд взяти приклад з Верховного суду

Четвер, 12 квітня 2007, 13:52

Президент Віктор Ющенко заявляє, що підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду.

Про це Ющенко заявив на щоквартальній прес-конференції у четвер.

"Я підпорядкуюся будь-якому рішенню Конституційного Суду. Я демократ, я поважаю закон", - заявив він.

Водночас він висловив стурбованість щодо ситуації навколо роботи Конституційного Суду.

"Цим людям (суддям) я зичу одного – розуміння того, що їхнє рішення є принциповим не для двох Вікторів, а для 48 млн української нації. Корупція не повинна торкатися будь-яких ознак роботи КС", - зазначив він.

"Закликаю членів КС бути мужніми, як був мужнім Верховний суд, коли приймав два роки тому абсолютно доленосне питання для України: або Україна йшла в громадянську війну з протистоянням, яке важко було втихомирити, або через право, його національний акцепт отримуємо відповіді, як демократична держава", - сказав Ющенко.

Президент також висловив переконання, що причиною політизації навколо Конституційного Суду є "відголоски політичної корупції в парламенті".

Він також заявив, що відбувається маніпуляція свідомості. "Я сьогодні виїжджаю на роботу зі своєї оселі, стоять біля неї чотири хлопчики і тримають прапори Партії регіонів. Я попросив підійти спитати, хто вони, хто їх поставив", - розповів Ющенко.

"Ми не знаємо, хто нас поставив, як звати того чоловіка з Партії регіонів, але сказали, що ввечері дадуть по 100 гривень", - процитував відповідь президент і додав, що так намагаються створити "ілюзію, віртуальність народної позиції".

Ющенко закликав народ "бути союзником президента" і заявив, що не ставить за мету досягти політичної доцільності під час дострокових виборів.

"Я ставлю за мету утвердити інше – верховенство вашого права і верховенство Конституції", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування