Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко заборонив ЗСУ підвищувати боєготовність

Четвер, 12 квітня 2007, 14:12

На час політичної кризи Головній військовій інспекції Міністерства оборони заборонено підвищувати ступінь бойової готовності частин і з'єднань Збройних Сил під час їхніх перевірок.

Про це сьогодні заявив міністр оборони Анатолій Гриценко, повідомляє Ліга з посиланням на Міноборони.

"Для того, щоб не було підозр, непорозумінь, я вніс зміни в план роботи Головної військової інспекції, що періодично приводить у підвищений ступінь бойової готовності окремі військкомати, частини і з'єднання для перевірки їхньої здатності виконувати задачі на випадок бойових дій", - відзначив він.

При цьому Гриценко підкреслив, що такі заходи здійснені для того, щоб не провокувати підозр у період, поки буде вирішуватися політичний конфлікт.

"Я заборонив проведення цих планових перевірок для того, щоб ніхто в жодній області - ані політики, ані місцеве населення - не сприймали ці заходи, як підготовку до силового втручання Збройних Сил у політичний процес", - наголосив міністр.

Він також нагадав, що президент Віктор Ющенко вимагає від силових структур дотримуватись Конституції та законодавства, і жодним чином не втручатися в політичний конфлікт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування