Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не домовлявся з Тимошенко про політреформу

Четвер, 12 квітня 2007, 14:25

Президент Віктор Ющенко заперечує, що його рішення про розпуск парламенту було прийняте в обмін на домовленість з лідером БЮТ Юлією Тимошенко про скасування політреформи.

Про це він сказав на прес-конференції у четвер, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

"Рішення, пов’язані із позбавленням повноважень Верховної Ради п’ятого скликання, належать виключно президенту. Я не користуюся у цьому питанні послугами будь-яких апаратів. Це моє рішення, за яке я несу персональну відповідальність. Воно свідоме", - сказав Ющенко.

"Ніяких закулісних перемовин щодо скасування реформи... Знаєте, якби була в країні сила, до якої можна апелювати щодо скасування реформи, я б про це заявив", - додав він.

Ющенко вкотре висловив свою позицію щодо необхідності внесення змін до Конституції.

На його думку, спочатку потрібно створити позапарламентську робочу групу з цього питання, керівником якої не повинен бути ні президент, ні прем’єр, ні голова Верховної Ради.

"Формуємо єдину позицію, проходимо Конституцію розділ за розділом, формуємо систему балансів, яка засвідчує противаги на випадок узурпації влади однією чи іншою стороною. З цих позицій міркуємо над змінами і доповненнями до Конституції... А потім у Верховній Раді формується конституційна комісія, яка дає хід цьому питанню в парламенті", - зазначив президент.

"Це те, чого нам не вистачало у 2004 році. Це та правда, яку заховали тоді від людей, коли без обговорення батьки Конституції, начебто в ім’я блага народу, робили зміни", - додав він, зазначивши, що у 2004 році не голосував за зміни до Конституції.

"Я розумів, що на шальках терезів поставлено. І зараз розумію. Тому кажу: тільки консолідована праця політичних сил, повага один до одного, політика співпраці і співжиття, а не політика взаємознищення може дати Україні відповідь на те, як розбудовувати українські пріоритети", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування