Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз розповів свій варіант розмови з Ющенком і натякнув, що президент бреше

Четвер, 12 квітня 2007, 17:01

Спікер Олександр Мороз стверджує, що перед тим, як розпустити парламент, президент Віктор Ющенко запевнив його, що не ухвалюватиме цього дня жодних рішень щодо Верховної Ради.

Про це йдеться у коментарі Мороза слів Ющенка про те, що одним з приводів підписання указу про розпуск парламенту стала інформація про те, що Верховна Рада збирається на позачергове засідання і має намір ухвалити низку постанов.

Цитуючи у ньому свою останню розмову з президентом перед розпуском парламенту, Мороз зазначив, що спитав у Ющенка, чи можна йому "публічно послатися на гарантію", що той не розпустить парламент.

"Ні, не варто", - відповів він", - навів слова президента Мороз.

"Будучи навченим щодо ролі дрібниць у стосунках між гілками влади при введенні в дію закону про Кабінет міністрів, я розумів, що ризик ухвалити постанову після указу існує, і наслідки того програмувались секретаріатом президента. Крім того, у мене була повна інформація про те, що указ буде проголошуватись обов`язково", - зазначив він.

Водночас Мороз наголосив, що постанови Верховної Ради, ухвалені 2 квітня, чинні і обов`язкові до виконання.

"Ці постанови ніхто не може призупинити, і президент теж. Виникає колізія, це правда. Вона має юридичну основу, але створена політичними методами... До речі, тут і пояснення – чому президент хотів, щоб Верховна Рада проводила засідання після набуття чинності указом", - додав він.

Водночас Мороз зазначив, що не був прихильником розгляду постанов, ухвалених 2 квітня, "бо йшлося про метод скасування рішень, за якими вже вступили в силу певні правовідносини".

"Проте ініціатори постанов зіслалися на такий же метод, застосований президентом щодо голови Печерського суду, він скасував свій же указ про призначення. У мене не було контраргументів. Та й розглядалося це питання після звернення президента по телебаченню", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування