Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича готують революцію і стратегію на 4 роки вперед

Четвер, 12 квітня 2007, 17:02

В Україні буде реалізована реформістськи орієнтована стратегія соціально-економічного розвитку до 2011 року, вважає керівник апарату прем'єр-міністра Сергій Льовочкін.

"Реформістський пакет уряду чітко структурований, а його реалізація буде здійснюватися в три етапи", - йдеться у статті Льовочкіна, яка опублікована в газеті "Комсомольська правда в Україні".

"На першому, що повинен стартувати вже навесні цього року, передбачається створити передумови для реалізації перших пріоритетів економічних реформ", - пише Льовочкін.

Він відзначив, що ключовою економічною задачею першого етапу є ліквідація адміністративних бар'єрів, яка блокують розвиток ділової активності і реалізацію накопиченого економічного потенціалу.

За словами Льовочкіна, серед розроблювачів реформістського курсу уряду є розуміння того, що цілі економічних реформ не можуть обмежуватися винятково технократичними задачами.

"По-перше, у процесі реформ треба здійснити управлінську революцію і сформувати ефективну модель державного управління", - підкреслив керівник апарату.

У рамках вирішення цієї задачі необхідно провести реструктуризацію системи управління підконтрольними державі підприємствами.

"По-друге, реформаторські зусилля уряду орієнтуються на досягнення якісних зрушень у сфері конкурентноздатності національної економіки", - відзначив глава апарату прем'єра.

Він пояснив, що мова йде про підвищення в разі продуктивності робочої сили і капіталу, формування ефективного ринку капіталу і сучасної інфраструктури, радикальне зниження енергоємності української економіки, без чого важко розраховувати на її стійкий ріст на 7-8% у рік.

За словами Льовочкіна, необхідно усунути існуючі соціально-економічні диспропорції в країні. Також немаловажливою задачею він назвав приведення судової системи до вимог ринку і корпоративного сектора економіки.

Керівник апарату прем'єра у своїй статті також звернув увагу на те, що ключовою вадою діючої економічної моделі є недооформленість відносин власності.

"По суті, нам ще треба сформувати ефективну, прозору і надійно захищену систему власності. У протилежному випадку ми будемо постійно зіштовхуватися з такими явищами, як рейдерство й економічний переділ", - відзначив він.

На думку Льовочкіна, забезпечення економічного суверенітету передбачає, що в Україні буде сформована солідарна модель відносин між державою і великим національним капіталом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...