Семенюк "під шумок" хоче переглянути приватизацію

Четвер, 12 квітня 2007, 17:41

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк не виключає, що в разі продовження падіння фондового ринку може звернутися в Кабінет міністрів з пропозицією переглянути план-графік приватизації на другий квартал поточного року.

Про це вона у четвер заявила журналістам після розширеного засідання парламентського комітету з питань економічної політики.

"Якщо продовжуватиметься падіння фондового ринку, я не виставлятиму (на продаж) об`єкти. Просто виходитиму з пропозицією до Кабінету міністрів переглянути план-графік приватизації на другий квартал", - сказала голова ФДМУ.

Як уточнила Семенюк, вона проситиме зменшити план, який на сьогоднішній день становить 2 млрд. 37 млн. грн.

Семенюк також вважає, що "необхідно змістити план трохи далі, коли буде стабільність".

Сьогодні, за її словами, продати заплановану кількість об`єктів можна, проте одержати за них достатню кількість грошей не вдасться.

Раніше Семенюк заявляла, що політична криза може зірвати план приватизації в другому кварталі.

"Інвестори зайняли вичікувальну позицію щодо вкладення інвестицій в українські підприємства. Це може завдати значної шкоди виконанню планових надходжень від приватизації вже в другому кварталі нинішнього року, а також зашкодити Фонду реалізувати на всіх ділянках його роботи проекти з налагодження ефективного управління державною власністю", - зазначила Семенюк.

За її словами, на фондовому ринку вже спостерігається зниження попиту на цінні папери, що негативно вплине на процес купівлі-продажу об`єктів і пакетів акцій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування