Мороз і К° вже вишикувалися на старті виборів

Четвер, 12 квітня 2007, 20:45

Лідери партій, що входять до парламентської коаліції, підписали спільну заяву про те, що вони будуть брати участь у дострокових парламентських виборах, якщо вони будуть конституційними.

Про це в четвер повідомив журналістам голова Верховної Ради Олександр Мороз.

"Сьогодні керівники Партії регіонів, СПУ, КПУ підписали спільну заяву про те, що вони на вибори можуть піти тільки тоді, якщо це буде зроблено конституційним способом", - сказав він.

За словами спікера, представники партій, що входять до парламентської коаліції, не мають наміру брати участь у такій "авантюрній виборчій кампанії", передбаченій указом президента.

Мороз назвав переконливою заяву представників ЦВК про складність проведення виборчої кампанії з дострокових виборів.

За його словами, це "може створити передумови до створення двох парламентів".

Мороз також зазначив, що Верховна Рада розгляне законопроект щодо встановлення дати проведення позачергових парламентських виборів після рішення Конституційного суду про законність указу президента про розпуск парламенту.

"Законопроект буде розглянутий після висновків Конституційного суду... Щоб ні в кого не виникла підозра, що парламент у даному випадку хоче комусь догодити", - сказав він.

Як відомо, на поточному тижні в парламенті було зареєстровано проект змін до закону "Про вибори народних депутатів України", відповідно до якого у випадку спрямування до Конституційного суду подання щодо законності вимог указу президента про проведення позачергових парламентських виборів, виборчий процес починається з наступного дня після ухвалення рішення КС.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування