"Наша Україна" замахнулася на Луценка і 20%

Четвер, 12 квітня 2007, 21:40

Партія "Народний Союз Наша Україна" не створюватиме передвиборний блок і піде на вибори своїм списком, в який можуть бути включені представники інших політичних сил.

Про це заявив член президії партії “Наша Україна” Олександр Третьяков, повідомляє Ліга.

"Якщо говорити про формат участі в передвиборних перегонах "Нашої України", то в її списки можуть бути включені представники "Народної самооборони". І тут, слід уточнити, йдеться саме про списки кандидатів від партії "Народний Союз Наша Україна". НСНУ створювати блок не буде, він піде на вибори своїм списком", - сказав він.

Водночас, за словами Третьякова, "Наша Україна" запропонує внести до списку своїх представників іншим політичним силам.

"Наприклад, в список НСНУ можуть потрапити, окрім "Народної самооборони", члени Народного руху України, Християнсько-демократичного союзу, УРП "Собор", а також безпартійні кандидати", - сказав він.

При цьому Третьяков висловив упевненість, що "Наша Україна" в результаті перевиборів набере не менше відсотків, ніж в 2006 році, а у разі спільного походу на вибори з "Народною самообороною" - близько 20%.

"Хотілося б також зазначити, що у випадку, якщо Катеринчук з "Європейською платформою" захоче повернутися до "Нашої України", то двері для нього відкриті", - додав Третьяков.

Водночас він висловив переконання, що БЮТ і "Наша Україна" на дострокові парламентські вибори підуть "двома колонами".

"Наші погляди часто бувають не однакові. Краще навіть буде для монолітності опозиції, якщо ми візьмемо участь у виборах окремо. У будь-якому випадку, обидві політичні сили і далі співробітничатимуть на базі угоди про об`єднану опозицію", - сказав Третьяков.

Також депутат закликав політиків не саботувати вибори, "оскільки в даній ситуації саботаж - це узурпація влади".

Зокрема, він закликав Партію регіонів не "узурпувати владні важелі в країні, інакше Україна може перетворитися на другу Білорусь, тільки з прикметником "парламентська".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування