Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" прослуховувала суддів КС?

П'ятниця, 13 квітня 2007, 08:45

Депутати від опозиції мають у своєму розпорядженні докази того, що голова Конституційного Суду Іван Домбровський піддавався тиску з боку особисто Віктора Януковича.

Про це "Делу" повідомив член фракції "Наша Україна" Руслан Князевич.

За його словами, такі докази є як у політиків, так і в самих суддів. І в разі потреби, наприклад, початку судового процесу у справі про тиск на КС, вони готові їх надати.

Як пише видання, йдеться про запис бесіди між Януковичем і Домбровським після внесення 53 депутатами коаліції конституційного подання щодо законності указу президента про розпуск парламенту.

"Я підтверджую, що в "Нашої України" такого роду докази (тиску з боку прем'єра на голову КС) є. Хоча як докази можна сприймати і заяву Віктора Януковича про те, що Іван Домбровський подає у відставку ще до того, як голова КС написав відповідну заяву", - заявив Князевич.

За його словами, підтвердження факту тиску з боку голови Кабміну на Конституційний Суд є й у самих суддів. "Якщо буде необхідність у наданні доказів такого тиску, то вони це зроблять", - упевнений депутат.

На питання про те, чи є ці докази записами телефонної розмови Віктора Януковича й Івана Домбровського, Князевич не відповів ствердно, але і не став заперечувати.

Водночас, представники Партії регіонів називають такі обвинувачення провокацією, але не виключають, що в найближчі дні в ЗМІ можуть з'явитися роздруківки нібито розмови двох високопоставлених чиновників.

"Це спланована провокація секретаріату президента, а конкретно Валерія Гелетея (керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента) і Віктора Балоги із залученням силових структур", - заявив депутат Володимир Сівкович.

За його словами, у такий спосіб команда Ющенко має намір зірвати роботу Конституційного Суду по розгляду конституійності його указу про розпуск Верховної Ради.

Як відомо, 10 квітня "Наша Україна" виступила із заявою, що Янукович особисто загрожував голові КС. При цьому не було озвучено яких-небудь свідчень, які б підтверджували це.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: