Янукович написав статтю про те, що Ющенко - не цар, і він не боїться

П'ятниця, 13 квітня 2007, 10:33

Прем'єр-міністр Віктор Янукович стверджує, що президент Віктор Ющенко оголосив про своє рішення розпустити парламент у той час, коли для цього не існувало жодної з обставин, описаних у Конституції.

Про це Янукович пише у своїй статті "Українська демократія повинна ґрунтуватися на нормах права", що опублікована в британській газеті The Financial Times і перекладена Иносми.ру.

"Президент Ющенко спробував розпустити парламент під приводом збереження демократії в Україні. Але як показала реакція країн світу, ніхто не розцінює цю кризу як вирішальну боротьбу за демократію", - стверджує прем'єр.

"Більшість людей бачить у ній внутрішню міжусобицю, що загрожує непередбаченими наслідками не тільки для України, але і для європейського і світового співтовариства в цілому", - додає він.

Переказуючи історію підписання указу про розпуск парламенту, Янукович відзначив: "Парламент, переконаний у тому, що президент не цар, що може за власною примхою розпускати виборний орган, відмовився визнати дане рішення".

"Я не маю наміру надміру спрощувати ситуацію. Заява Ющенка вимагає серйозного розгляду і відповіді. Як і всі українські політики, я багато чому навчився після драматичних подій 2004 року", - заявляє Янукович.

За його словами, "твердження Ющенка про те, що демократія в Україні в небезпеці, просто неправда - демократія процвітає".

На підтвердження цьому прем'єр пропонує "зацікавленим читачам навести довідки про стан демократії в Україні в будь-якому незалежному й авторитетному джерелі, яким, наприклад, є Рада Європи, що спостерігає за нашим демократичним прогресом".

"Про що б ми не говорили... успіхи правлячої коаліції не можуть залишитися непоміченими", - наголошує Янукович.

Прем'єр заявляє, що ні він, ні більшість не бояться "вийти до народу і попросити його оцінити нашу роботу". Також він додає, що "за даними більшості опитувань, у випадку проведення дострокових виборів політичні партії нинішньої коаліції істотно зміцнять свої позиції".

Янукович нагадує у своїй статті слова представника Євросоюзу Хав'єра Солани "Україна повинна навчитися грати за правилами, а не з правилами".

"Рішення про проведення дострокових парламентських виборів без законних на те підстав кидає виклик одній з основ демократії - нормам права. А єдина основа для досягнення політичного компромісу в Україні полягає в дотриманні цих норм", - переконаний прем'єр.

"Тому коаліція прийняла відповідальне рішення - виконати будь-яку постанову Конституційного Суду по питанню розпуску парламенту", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News