Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хворі члени ЦВК збираються судитися за підкупи?

П'ятниця, 13 квітня 2007, 11:08

Члени ЦВК, які знаходяться на лікарняному, можуть подати в суд на телеканали, що поширили інформацію про їхній можливий підкуп з метою блокування роботи Центвиборчкому.

Таке припущення висловила заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Перш, ніж робити заяви про підкуп, усім варто було б більш відповідально поставитися до того, що кажеш. Мені справді невідомі факти, хто кому і що пропонував", - відзначила заступник голови ЦВК.

"А члени комісії, які зараз на лікарняному, уже попросили відео тих випусків новин, де говорилося, що їх підкупили за два мільйони. Можливо, вони подадуть в суд на канали, які поширили цю інформацію", - додала вона.

Коментуючи слова президента Віктора Ющенка про те, що відхід на лікарняний чотирьох членів ЦВК має політичний підтекст і що їм пропонували за це по 2 мільйони доларів, Ставнійчук заявила:

"Не знаю. Особисто мені ніхто не пропонував два мільйони, щоб я занедужала. Я тільки чую про подібне з різних заяв".

За словами заступника голови ЦВК, вона днями говорила з трьома з чотирьох, що хворіють: "Люди дійсно хворіють".

Коментуючи звернення окремих членів ЦВК до Конституційного Суду, президента і Верховної Ради, що серед інших підписала і Ставнійчук, вона сказала, що "ніяких розбіжностей у нас немає".

"Звернення слід сприймати як позицію окремих членів ЦВКа. Це цілком припустимо в колегіальному органі", - додала заступник голови ЦВК.

Ставнійчук також заявила про тиск на ЦВК, при цьому вона відзначила, що "грубого, фізичного тиску на комісію зараз, звичайно, ніхто не чинить".

"Разом з цим є безліч факторів, які давлять психологічно. Це і постійна присутність депутатів окремих політичних сил. Звичайно, депутати, приходячи в наші кабінети, тільки запитують про закони, але уже факт їхньої присутності заважає працювати нормально", - відзначила член ЦВК.

"Причому приходять не тільки депутати з коаліції. З БЮТ приходять, з "Нашої України". Це і виступи на Майдані: "Геть ЦВК! Давай новий ЦВК!" Це теж впливає", - додала вона.

За словами Ставнійчук, проведення виборів у кредит неможливо. "Є закон про вибори, є чітко прописаний порядок. Уже є рішення Радбезу про необхідність фінансування. Є, зрештою, Кабмін. Нехай розбираються!", - заявила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування