Янукович розповів, як Ющенко зруйнував його досягнення

П'ятниця, 13 квітня 2007, 11:16

Криза політичних відносин призводить до негативних наслідків на фінансовому, валютному, товарному ринках України, що, в свою чергу, становить загрозу економічній і фінансовій безпеці держави.

Про це прем'єр Віктор Янукович заявив в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Він знов наголосив, що в Україні виникає ажіотажний попит на іноземну валюту: за перші 5 днів квітня середній обсяг продажу валюти за день на міжбанківському ринку зріс у 1,2 рази порівняно з березнем. Курс гривні щодо долара США на готівковому ринку падає.

"Всупереч об'єктивній економічній ситуації ростуть ціни, а це ставить під погрозу показники інфляції в межах, визначених бюджетом на 2007 рік (7,5%)", - сказав прем'єр.

За його словами, "погіршуються інвестиційні і кредитні рейтинги України: міжнародне рейтингове агентство Standart and Рооr's переглянуло прогноз кредитних зобов'язань України зі "Стабільного" на "Негативний".

"Це, у свою чергу, призводить до затримки інвестицій в економіку України і подорожчання для нас кредитних ресурсів. У таких умовах також існує загроза зриву переговорного процесу зі вступу України у СОТ", - наголосив Янукович.

"На міжнародних ринках упали котирування українських єврооблігацій. Здешевіли акції українських підприємств: за результатами торгів 3 квітня майже на 7% упала вартість найбільш привабливих акцій — це найбільше падіння за останні 15 місяців".

Янукович також зазначив, що зменшуються суми щоденних надходжень у бюджети всіх рівнів, послабляється платіжна дисципліна. "Безумовно, все це не може не турбувати уряд", - наголосив він.

Тому, за словами прем'єра, на засіданні в середу Кабмін затвердив низку "негайних заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у соціально-економічній сфері, що були викликані загостренням політичної ситуації в країні".

"Уряд зробить все для забезпечення спокою, миру, законності й соціально-економічної стабільності в державі, буде твердо... здійснювати довгоочікувані структурні реформи в економіці й соціальній сфері, а також на цьому фундаменті і далі підвищувати рівень соціальних стандартів", - пообіцяв прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News