Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти попередили Ющенка, що він не пасіку розпустив

П'ятниця, 13 квітня 2007, 11:54

Дострокові вибори Верховної Ради відбудуться, але тільки після того, як парламент призначить час і порядок їх проведення.

Про це заявив на засіданні парламенту член фракції СПУ Ярослав Мендусь, повідомляє УНІАН.

"І більш того - дострокові вибори до парламенту будуть проведені одночасно з президентськими", - додав він.

За словами депутата, це має відбутися тому, "що головним джерелом влади в Україні є не президент, а народ".

Він також звернувся до парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР з проханням розглянути звинувачення президента Віктора Ющенка у тому, що нібито закон про Кабмін був ухвалений ВР шляхом підкупу депутатів.

Мендусь зауважив, що Ющенко на прес-конференції у четвер "по суті, звинуватив у продажності лідера фракції БЮТ", оскільки заявив, що закон про Кабмін, за який голосувала коаліція разом з фракцією БЮТ, було "куплено".

Депутат вважає, що якщо у Ющенка є докази підкупу депутатів, то він як посадовець зобов'язаний передати ці відомості в компетентні органи, "а якщо ж їх немає, то такі заяви просто не личать президенту європейської держави". При цьому він запропонував президенту шукати джерело корупції "у своєму оточенні".

Мендусь також заявив, що президент ігнорує, зокрема, рішення Верховного Суду про поновлення Євгена Жовтяка на посаді губернатора Київської області.

"Просто сьогодні Ющенко хоче, щоб посаду губернатора Київської області обіймала його соратниця, приємна жінка Віра Ульянченко, яка щедро підтримує захоплення Віктора Андрійовича Трипільською культурою, глечиками, картинами, вуликами", - сказав Мендусь.

"Ось де вам треба шукати джерела корупції, Вікторе Андрійовичу", - зауважив він, звертаючись з трибуни парламенту до Ющенка.

Він також гостро розкритикував заяви президента з приводу того, що саме розмова з головою ВР Олександром Морозом вплинула на його рішення підписати указ про розпуск парламенту.

За словами депутата, "підтекст читається очевидний: народе, я зробив велику дурницю, але я не винний".

"Вікторе Андрійовичу, ви підписали указ про розпуск парламенту, а не про розформування власної пасіки. І ви вже достатньо доросла і відповідальна людина, щоб самому відповідати за свої вчинки", - наголосив Мендусь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування