Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" "в холосту" перерили СБУ в пошуках незаконних прослушок

П'ятниця, 13 квітня 2007, 11:56

Парламентська слідча комісія з розслідування фактів прослуховування телефонних розмов вищих посадових осіб не виявила несанкціонованого використання спеціального технічного обладнання правоохоронними органами з цією метою.

Про це сказав голова комісії "регіонал" Юрій Самойленко, доповідаючи про проміжні результати її роботи в п'ятницю в парламенті.

За його словами, членами комісії були проведені бесіди з керівним і оперативним складом СБУ, а також спрямовані офіційні запити керівникам силових відомств про надання інформації про порядок використання цих технічних засобів, про можливі факти порушення їхнього використання.

"У результаті конкретних фактів несанкціонованого прослуховування телефонних розмов, а також документальних фактів порушення посадових інструкцій режиму використання спецтехніки не виявлено", - сказав Самойленко.

Він також повідомив, що на одному зі своїх засідань комісія розширила коло відомств, у яких можуть бути використані технічні засоби для здійснення контролю мобільних телефонних переговорів.

Так, крім СБУ, до числа таких відомств були включені МВС, служба зовнішньої розвідки, головне управління розвідкою Міністерства оборони, "які мають певні технічні можливості для контролю ефіру".

Самойленко також повідомив, що в рамках порушених Генпрокуратурою двох кримінальних справ, пов'язаних із прослуховуванням телефонних розмов вищих посадових осіб і незаконним використанням технічних засобів комерційною структурою, фактів несанкціонованого використання спеціальних технічних засобів для прослушки в СБУ на даний момент не виявлено.

Також, за словами депутата, більш детальній перевірці підлягає інформація про контрабандне ввезення на територію України комерційними структурами мобільних комплексів, призначених для прослуховування телефонних розмов мобільними засобами зв'язку.

"У ході проведення робочої зустрічі з керівним і оперативним складом служби зовнішньої розвідки вивчена документація з використання спеціальних технічних засобів, а також з контролю за їхнім використанням, фактів, що дозволяють зробити висновок про використання цих засобів не за призначенням, у тому числі по контролю ефіру на території України, не виявлено", - сказав Самойленко.

Водночас, за словами депутата, комісія продовжить свою роботу.

Як відомо, раніше ГПУ порушила кримінальну справу про прослуховування розмов спікера Олександра Мороза.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування