Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У коаліції вже задумалися про легітимність РНБО

П'ятниця, 13 квітня 2007, 13:31

Народний депутат Лев Гнатенко звернувся до президента із запитом щодо приведення складу Ради національної безпеки й оборони у відповідність до закону про РНБО.

Гнатенко, виступаючи з парламентської трибуни в п'ятницю, відзначив, що в депутатів виникає питання щодо легітимності чинного складу РНБО.

Депутат пояснив, що відповідно до закону про РНБО до складу цього органу входять перші особи держави, глави ділових відомств, а також його членами можуть бути керівники інших центральних органів виконавчої влади.

За словами Гнатенка, виникає питання, чи є керівниками органів центральної виконавчої влади глава секретаріату президента Віктор Балога, начальник генерального штабу Міністерства оборони Сергій Кириченко, начальник головного управління, командувач внутрішніми військами МВС Олександр Кіхтенко, глава Верховного Суду Василь Онопенко, директор національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, глава НБУ Володимир Стельмах.

"На мою думку, ці люди не можуть бути в складі РНБО", - підкреслив народний депутат. У зв'язку з цим він звернувся до президента із закликом дати відповідь на це питання і найближчим часом привести склад Радбезу у відповідність до законодавства.

11 квітня Віктор Ющенко своїм указом N296/2007 призначив Геннадія Москаля на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

Коментуючи це рішення, глава держави підкреслив, що підсилює РНБО України, і має намір вжити певних кроків для зміцнення позицій РНБО і надалі.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування