Луценко створить свій мегаблок?

П'ятниця, 13 квітня 2007, 13:57

Партія "Вперед, Україно!", Християнсько-демократична партія і громадська організація "Народна самооборона" мають намір підписати угоду про об’єднання для участі у дострокових виборах на спільному з’їзді в неділю.

Таке рішення було ухвалено на попередньому з’їзді цих організацій у п’ятницю.

Очікується, що виборчий блок отримає назву "Народна самооборона Юрія Луценка", і, швидше за все, його очолить відповідно Луценко.

Як повідомив журналістам сам лідер "Народної самооборони", у неділю також відбудеться відкрите затвердження кандидатів виборчого списку блоку.

До того часу, за словами Луценка, кандидати "Народної самооборони" будуть перевірені щодо чистоти своєї репутації, зокрема і "спеціальними органами" на предмет судимостей чи притягнення до кримінальної відповідальності.

Він наголосив, що відповідна процедура є законною, бо навіть "кожна людина може затребувати свою особову справу в СБУ, якщо там вона є".

"Крім того, я екс-міністр внутрішніх справ, і в мене багато тих, хто підтримує нашу діяльність, тим більше що це (перевірка) жодним чином не суперечить законодавству", - зазначив Луценко.

"Ми маємо перевірити, чи бува не знайшлося серед наших висуванців темної конячки, хоча я впевнений, що таких немає", - пояснив він.

На запитання, на якій стадії знаходяться переговори "Народної самооборони" з "Нашою Україною", Луценко сказав: "На чудовому етапі, процес тривалий та багатогранний".

При цьому він не виключив, що може очолити спільний список "Народної самооборони" та "Нашої України" і в черговий раз закликав демократичні сили до створення мегаблоку для участі у дострокових виборах.

Луценко також наголосив, що для нього не важливо, яким номером він буде у списку, "однак, звичайно, міг би зробити більше, будучи першим номером".

"Але якщо об’єднання не відбудеться, то "Народна самооборона" створить свій мегаблок", - наголосив він.

На попередньому з'їзді блоку також були присутні депутати Давид Жванія та Микола Катеринчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...