Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" затривожився через українську ситуацію

П'ятниця, 13 квітня 2007, 14:32

Російська сторона підтвердила намір виконати взяті на себе зобов`язання з поставок і транзиту природного газу через Україну у 2007 році.

Про це йшлося на зустрічі міністра палива і енергетики Юрія Бойка і голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера в центральному офісі ВАТ "Газпром" у п’ятницю.

При цьому росіяни наголосили на важливості стабільності і прогнозованості політики України у такій сфері, як поставки і транзит газу.

Як відзначив Міллер, "у "Газпромі" з тривогою спостерігають за розвитком ситуації в Україні, враховуючи виключно важливу роль країни в транзиті російського газу європейським споживачам".

Бойко, зі свого боку, запевнив, що "уряд України контролює ситуацію в економічній сфері і забезпечить надійність і стабільність транзитних поставок російського газу до Європи".

Як повідомили у прес-службі Міністерства палива і енергетики України, сторони обговорили питання, пов`язані з поточними поставками і балансом газу, а також висловили задоволення підсумками поставок газу до України і транзиту російського газу європейським споживачам у першому кварталі ц.р.

Україна з 2007 року закуповує газ по 130 дол. за тисячу кубометрів, у 2006 році газ поставлявся по 95 дол. за тисячу кубометрів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування