Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни розриваються між Ющенком і Радою

П'ятниця, 13 квітня 2007, 15:54

Більшість росіян поки не можуть визначитися, кому вони симпатизують у сформованій в Україні ситуації - президентові Віктору Ющенку чи депутатам Верховної Ради.

Про це свідчать дослідження Фонду "Суспільна думка", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до опитування соціологів, 65% росіян не знають, якій зі сторін у політичній кризі в Україні віддати симпатії. Разом з тим 30% підтримують депутатів ВР, а 5% - Ющенка.

За даними ФСД, отриманим за результатами опитування 7-8 квітня в 100 населених пунктах 44 областей, країв і республік Росії, відповідаючи на питання про причини розпуску парламенту, змогли дати оцінку тому, що відбулося, тільки 29% респондентів.

Серед них 5% росіян назвали причиною боротьбу за владу в Україні. По 3% опитаних говорили про кризу влади, розбрат і смуту в сусідній державі і згадували про розбіжності між президентом і ВР, відсутність взаєморозуміння між ними.

Близько 30% росіян пояснювали рішення Ющенка про розпуск парламенту, інтерпретуючи його мотиви або оцінюючи ситуацію, у якій опинився український президент.

Так, одні казали про прагнення президента до концентрації влади, зміцнення своїх позицій, або припускали, що його позиції слабшають, і розпуск Верховної Ради - спроба втримати вислизаючи владу (по 3%).

Інші атестували Ющенка як слабкого президента, що втрачає контроль над ситуацією, або просто засуджували українського президента, стверджуючи, що "він сам не знає, що робить" (по 2%).

Деякі росіяни говорили, що рішення Ющенка ініційоване США, Заходом, або приписували ключову роль у цьому лідерові партії БЮТ Юлії Тимошенко (по 2%).

Деякі також думали, що "на нього надавили" або пов'язували нинішню кризу з розбіжностями з приводу перспектив вступу України в НАТО (по 1%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...