Посольство США вирішило підтвердити слова Ющенка про ПРО

П'ятниця, 13 квітня 2007, 18:23

Посольство Сполучених Штатів Америки запевняє, що США співпрацюють з Україною у питанні протиракетної оборони лише по лінії досліджень і розробки.

Як заявляє прес-служба посольства, у повідомленнях низки українських ЗМІ слова заступника міністра оборони США Брайана Ґріна про політику з ПРО були вирвані з контексту і цитувалися уривчасто.

"Між США і Україною немає жодного договору про співпрацю, діючого, потенційного, чи в стані обговорення, подібного до угод про місця розташування, переговори щодо яких ведуться із Польщею та Чехією", - наголошують представники посольства.

У повідомленні зазначається, що США "співпрацюють у галузі аерокосмічних технологій і протиракетної оборони з багатьма країнами".

"Україна є лідером у розробці аерокосмічних технологій. Ми співпрацюємо з Україною у питанні протиракетної оборони лише по лінії досліджень і розробки, що ведуться відповідними галузями промисловості", - наголошується в коментарі посольства.

При цьому представники США цитують витяг зі "свідчення" Ґріна перед підкомітетом зі стратегічних сил комітету Палати представників Конгресу США, в якому Україна значиться серед країн, з якими США лише "ведуть обговорення або працюють над технологічними зусиллями" в питанні ПРО.

Як відомо, президент Віктор Ющенко заявляв, що питання розміщення елементів американської системи ПРО на території України "ніколи не ставилося".

У п’ятницю газета "Комерсант-Україна" повідомила, що в Міноборони США офіційно підтвердили факт переговорів України і США про участь у програмі ПРО. Видання направило прес-службі Міноборони США низку уточнюючих питань, однак до ранку п’ятниці відповіді на них не мало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування