Януковичі попереджають: бензин дорожчає

П'ятниця, 13 квітня 2007, 18:54

Роздрібні ціни на паливо в Україні продовжать зростання, прогнозує департамент з питань нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Міністерства палива й енергетики.

"У зв'язку з черговим зростанням цін, що розпочався, на європейському ринку, є всі передумови для подальшого подорожчання палива в Україні", - відзначено в аналітичній записці департаменту про стан ринку нафтопродуктів України в березні-квітні 2007 року.

Істотне зростання цін на нафтопродукти в Європі відбився на українському ринку в першій половині березня, повідомляє департамент.

Середні оптові ціни на бензин марки А-95 у період з 1 березня по 10 квітня зросли на 15,7% (на 585 грн) - до 4,315 тис. грн за тонну, дизпалива - на 2,8% (на 100 грн), до 3,630 тис. грн за тонну.

Більш інертний роздрібний ринок у середньому по Україні за період з 1 березня по 10 квітня, як відзначається в довідці, продемонстрував певне зростання на бензини і незначне зростання цін на дизпаливо, обумовлене великими запасами палива на ринку.

Бензин марки А-95 на роздрібному ринку за цей період у середньому подорожчав на 2,2% - до 3,80 грн за літр, дизпаливо - на 0,3%, до 3,52 грн за літр.

Департамент також відзначає випереджальні темпи підвищення цін у деяких регіонах, зокрема, у Криму, Донецькій області і Києві. У той же час роздрібні ціни на дизпаливо в більшості регіонів практично не змінилися.

Наповнення ринку нафтопродуктами в березні-квітні, за даними Мінпаливенерго, залишається профіцитним у силу значних обсягів переробки сировини українськими НПЗ і імпорту палива.

"У цілому можна констатувати: об'єктивна зміна цін на нафтопродукти в опту і роздробу, а також достатнє ресурсне наповнення ринку", - відзначається в аналітичній записці департаменту з питань нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування