Суддя КС Станік чекає фізичних загроз. І просить Ющенка про одне

П'ятниця, 13 квітня 2007, 19:22

Суддя Конституційного Суду Сюзанна Станік просить президента Віктора Ющенка забезпечити початок розгляду справи про конституційність його указу про дострокові вибори Верховної Ради 17 квітня.

Про це вона заявила у зверненні, яке транслював 5 канал.

Суддя відзначила, що зараз "організована брудна компанія по дискредитації" її як судді-доповідача у цій справі.

"Це робиться для того, щоб я не мала можливостей фізичних, моральних, як суддя-доповідач, готуватися до розгляду справи. Бо робота будь-якого судді, зокрема і судді КС, пов’язана з відповідальним розумовим сприйняттям і вивченням справи", - зазначила вона.

За словами Станік, в неї "просто забирають час, щоб вона не могла працювати" над своїми повноваженнями.

"Це робиться, щоб мене відволікти, щоб я почала ходити по судах, відстоювати свою честь і гідність. Я це обов’язково зроблю, але після того як виконаю святий обов’язок перед народом України і виступлю по цій справі", - заявила суддя.

Вона також передбачила подальші кроки по її дискредитації.

"В чому вони будуть полягати? В компрометації мене, членів моєї сім'ї, в провокаційних діях різного плану. Я навіть не виключаю, що можуть бути вчинені заходи якогось фізичного насильства", - заявила Станік.

Водночас вона запевнила, що в змозі захистити себе і родину.

На власне запитання, чи чиниться на неї тиск, Станік повідомила, що ізолювала себе від спілкування.

"Коли 5 квітня я була призначена суддею-доповідачем у цій справі, я ізолювала себе від будь-яких перемовин з будь-ким з посадових осіб. Розуміючи бажання багатьох сторін, особистостей висловити своє бачення, щоб їх бачення не впливало на мене в процесі підготовки матеріалі, я просто протягом цього часу ні з ким не спілкуюся", - заявила вона.

Станік нагадала слова президента на прес-конференції, де він просив суддів КС бути мужніми.

"Я хочу звернутися до високоповажного президента. Я мужній суддя. І високоповажний президент знає мої професійні здібності, бо я була міністром юстиції в його уряді. Але я хочу звернутися до президента, щоб він забезпечив початок і розгляд 17 квітня справи за поданням 53 депутатів", - заявила вона.

"Зараз намагаються зробити таку ситуацію, щоб робота КС була визнана недієздатною, тобто, щоб єдиний орган конституційної юрисдикції суспільство вважало неспроможнім виконувати свої відповідальні обов’язки", - зазначила Станік.

"Я передбачаю, що цей план має і подальші кроки в майбутньому", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування