Янукович готовий розпускати КС і вести Ющенка на вибори

П'ятниця, 13 квітня 2007, 20:14

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що у випадку, якщо Конституційний Суд не зможе прийняти рішення по указу президента про розпуск парламенту, він має бути розпущений.

Про це прем'єр заявив в інтерв'ю польським ЗМІ, повідомляє прес-служба уряду.

"Коли буде рішення Конституційного Суду? Дехто каже, що суд буде засідати півроку. Будемо чекати півроку. Почекаємо. Рік? Почекаємо рік. Якщо ми переконаємося, що Конституційний Суд не здатний приймати рішення і він перебуває під впливом тієї чи іншої політичної сили, ми повинні прийняти тоді рішення розпустити цей Конституційний Суд", - заявив Янукович.

"Якщо політики приймуть таке рішення, тоді, безумовно, постане питання іншого рішення – дострокових виборів", - додав він.

Водночас, за його словами, перед цим необхідно привести у відповідність закон "Про вибори народних депутатів".

"Далі – привести у відповідність до закону "Про ЦВК" діяльність ЦВК. Тобто здійснити підготовчі заходи. І, умовно кажучи, взяти на ці підготовчі роботи термін часу", - зазначив прем’єр.

Водночас прем’єр не назвав точних строків виборів.

"Якщо це буде зроблено швидко, за тиждень ми виконаємо умови, то умовно кажучи, до цього тижня додати ще два місяці і тоді ми побачимо дату проведення виборів. Якщо неможливо - місяць, тоді ще додати до місяця, тоді це буде через три місяці", - заявив він.

Янукович також сказав, що в разі, якщо Конституційний Суд визнає указ президента неконституційним, тоді на вибори йтимуть усі.

"Якщо він визнає, що указ президента – неконституційний, тоді президент також буде йти на вибори, тобто тоді будуть дострокові президентські вибори і тоді прийматиметься політичне рішення про позачергові парламентські та позачергові президентські вибори і всі йдемо на вибори, обираємося і проходимо чистилище, те, про яке говорив президент, через український народ. Всі проходять чистилище", - наголосив прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування