Прем’єр обіцяє першим захистити Ющенка в разі гонінь

П'ятниця, 13 квітня 2007, 20:26

Прем'єр-міністр Віктор Янукович обіцяє стати на захист президента, в разі, якщо його указ визнають неконституційним.

Про це прем'єр заявив в інтерв'ю польським ЗМІ, повідомляє прес-служба уряду.

"По-перше, я доброзичлива людина, я доброзичливо налаштований завжди до всіх розмов із президентом. По-друге, я вважаю, що в цій ситуації ми повинні рухатися один одному назустріч. Я готовий в цій ситуації допомогти президенту", - зазначив прем’єр.

"Що я вам обіцяю? Якщо указ президента визнають неконституційним, я буду перший, хто буде захищати президента. На нього багато хто буде нападати, а я його буду захищати", - додав він.

При цьому Янукович виключив можливість будь-якого силового сценарію в Україні. Так само він відкинув можливість розколу України.

"Ми цього не допускаємо, український народ – мудрий народ і політики, не зважаючи на те, що йде політична боротьба, усвідомлюють свою відповідальність і мені здається, що ми ніколи цього не допустимо", - заявив Янукович.

А на запитання, чи немає в нього страху, відповів: "В мене така доля, що я в житті був позбавлений страху. Його ніколи не було".

На закид, що він зараз захищає тільки Олександра Мороза, прем’єр зауважив, що " ми повинні захищати демократію".

"Головне, щоб Україна була правовою, демократичною державою, щоб ми жили в правовому полі. Це дуже важливо для кожної людини", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування