Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Справа проти Лавриновича таки була

Субота, 14 квітня 2007, 11:38

Прокурор Києва Євген Блаживський підтверджує факт порушення кримінальної справи щодо міністра юстиції Олександра Лавриновича, але повідомляє, що скасував її як незаконну.

"Кримінальна справа дійсна була порушена одним зі співробітників прокуратури Києва, але скасована мною як незаконна", - сказав Блаживський у ніч на суботу в інтерв'ю журналістам.

За його словами, кримінальну справу порушив начальник відділу прокуратури Києва Анатолій Матіос. Вона була порушена після звернення народних депутатів від БЮТ.

За словами Блаживського, він сам довідався про порушення кримінальної справи від чергового по Генпрокуратурі.

Відповідаючи на питання про санкції щодо співробітника столичної прокуратури, який порушив кримінальну справу, Блаживський сказав: "Однозначно, він порушив кримінальну справу, не провівши перевірки за зверненням, не поставивши до відома нікого зі своїх керівників (прокуратури Києва і Генеральної прокуратури)".

Коментуючи інформацію про приїзд пізно ввечері до будинку прокуратури Києва заступника генпрокурора Віктора Пшонки і нібито проведення обшуку в кабінеті співробітника прокуратури, який порушив кримінальну справу, Блаживський зазначив, що Пшонка був у прокуратурі Києва, але "ніхто нічого не шукав ні в слідчого, ні в його кабінеті".

Раніше народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко заявляв, що прокуратура Києва винесла постанову про порушення кримінальної справи проти Лавриновича у зв'язку з невиконанням указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Лавринович назвав інформацію депутатів від БЮТ про порушення щодо нього кримінальної справи "пропагандистським матеріалом".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування