Через Лавриновича Вітренко лишилася одна

Субота, 14 квітня 2007, 15:06

Прогресивна соцпартія України піде на дострокові парламентські вибори самостійно.

Про це лідер ПСПУ Наталія Вітренко повідомила в ході XVIII з'їзду партії, що проходить у суботу в Києві.

За словами Вітренко, її партія хотіла створити блок, і вже велися переговори, але міністерство юстиції перешкодило цьому.

"Для того щоб створити блок, останній день був 10 квітня. У цей день потрібно було завезти документи в Мінюст. Тобто ми прийшли зі статутом і повинні були вийти в цей же день із завіреним статутом і свідченням. Нам відмовили в завіренні", - пояснила вона.

На питання, з ким планувала блокуватися ПСПУ, лідер партії відповіла, що "це вже не важливо". За її словами, близько десяти партій звернулися з проханням "взяти їх у блок". Після аналізу ПСПУ зупинилася на двох партіях і, як підкреслила Вітренко, був намір створити блок із трьох політичних сил.

Вітренко також підкреслила, що в списку партії немає магнатів і олігархів, які могли б фінансувати виборчу кампанію. Вона відзначила, що коли складався кошторис передвиборної кампанії, також враховувалося, що вона буде короткою.

"І основна робота - на мені. Мої виступи, поїздки - це коштує недорого. А от телебачення - це дуже дорого. Те, що нам по кишені, будемо проплачувати, будуть наші партійці ходити від хати до хати, носити прості листівки і розповідати", - пояснила лідер ПСПУ.

Вітренко також заявила, що президент Віктор Ющенко має повні підстави наполягати на дострокових парламентських виборах.

Крім того, вона висловила впевненість, що спочатку повинні бути проведені парламентські вибори, а вже потім повинно розглядатися питання про дострокові президентські вибори.

Вітренко підкреслила, що люди хочуть виборів, і їх потрібно проводити, і не через рік, а зараз. Можливо, за її словами, не 27 травня, а на місяць пізніше. "Якщо не буде виборів, далі все, кабала - НАТО, покатоличення", - відзначила Вітренко.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...