Луценко пообіцяв не купувати депутатів Ахметова

Неділя, 15 квітня 2007, 17:56

Блок "Народна самооборона" на міжпартійному з'їзді прийняв свою передвиборну програму.

Як підкреслив, виступаючи на з'їзді, лідер блоку Юрій Луценко, пропонується ініціювати створення Конституційної асамблеї, до якої ввійдуть фахівці, здатні відмовитися від участі в органах влади на десять років, і напишуть нову Конституцію.

Луценко підкреслив, що в новій Конституції повинно бути чітко зафіксовано, що більшість у парламенті створюють фракції. При цьому Луценко пожартував, що вони з Давидом Жванією вже домовилися, "що не будуть купувати депутатів в Ахметова, щоб у Ющенка не було можливості розпустити й наш парламент".

Також програмою пропонується формування місцевих виконкомів і скасування депутатської недоторканності на всіх рівнях. Крім того, Луценко підкреслив, що необхідно дати право голосувати всім, хто має паспорт, тобто з 16-річного віку.

"Народна самооборона" при цьому виступає за нову виборчу систему, зокрема, за відкриті списки партій. "У нашому списку немає жодного грошового мішка", - підкреслив Луценко.

Також він відзначив, що необхідний новий пакет законів, які забезпечать контроль влади виборцями. Зокрема, "Народна самооборона" має намір запропонувати механізм відкликання депутатів за народним волевиявленням. "Бракований товар підлягає поверненню", - прокоментував це положення Луценко.

Особливу увагу, як ідеться в програмі, потрібно буде приділити змінам судової й правоохоронної систем. Також у програмі відзначається, що необхідно демонополізувати суспільство, зокрема, економіку.

Луценко також повідомив, що блок має намір до 17 квітня подати документи на реєстрацію в Центральну виборчу комісію.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування