Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу роз’яснили, чому він не може розпустити КС

Понеділок, 16 квітня 2007, 08:15

Лідер партії "Вперед, Україно!", юрист Віктор Мусіяка заявляє, що ставити питання про розпуск всього Конституційного Суду не можна.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо "Свобода", коментуючи висловлювання прем’єр-міністра Віктора Януковича про можливість розпуску Конституційного Суду.

За словами Мусіяки, відповідно до закону про КС, можна порушувати тільки питання про дострокове припинення повноважень конкретного судді, треба назвати підстави, з якої припиняють повноваження, а ці підстави обумовлені законом.

"Взагалі нема підстав про розпуск цього органу – Конституційного Суду. Звичайно, у нас проблема з ним є, він не працює майже рік, і зараз показує, що він, фактично, кудись в кущі ховається, КСУ", - наголосив Мусіяка.

За його словами, "може і треба ставити питання, але не можна в цій гарячці".

"Треба чітко визначити підстави щодо кожного, і подивитися, чи дійсно ці підстави можуть бути такими, щоб поставити питання", - зазначив він.

"Я б не хотів, щоб сказали, що ми і цим тиснемо на суддів. Ми маємо право розглядати їхні дії, особливо в таких ситуаціях", - додав Мусіяка.

Як відомо, Янукович днями заявив групі польських журналістів, що до розпуску КС слід вдатися у тому випадку, якщо КС "не ухвалюватиме рішення, або потрапить під політичний вплив".

"Цей Конституційний Суд треба розпустити. Генеральна прокуратура повинна довести цю справу до кінця – хто загальмував роботу КС, хто винен – політики чи самі судді. Якщо КС не здатний працювати, приймається політичне рішення про дострокові вибори", - наголосив прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування