Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще трохи і про КС усі забудуть?

Понеділок, 16 квітня 2007, 10:36

Екс-голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за доцільне вирішити конфлікт, що склався, на референдумі, а за його результатами провести вибори парламенту і президента.

"Я вважаю, що "зшити", об'єднати ключові політичні сили в Україні вже не вдасться. Навіть якщо нинішній конфлікт буде "пригашений", через якийсь час він спалахне з новою силою", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Іншими словами, і з однієї, і з іншої сторони буде постійно продовжуватися пошук підстав, щоб довести власну правоту", - додав екс-спікер.

"Оскільки політики зайшли в глухий кут, я пропоную простий і діючий спосіб: доручити народу вирішити цю ситуацію. Виходить, неминучий референдум", - сказав Литвин.

"І за результатами референдуму провести одночасні вибори - і парламентські, і президентські. Якщо президент упевнений у своїх позиціях, він не повинен боятися думки людей. Те ж саме стосується Верховної Ради", - пояснив він.

Литвин заявив, що не має наміру йти на вибори у складі якого-небудь мегаблоку: "Ні, про мегаблок мова навіть не йде... Я не можу уявити себе з деякими політичними силами в одному блоці. Очевидно - і вони теж. Але я до них і не прошуся".

"Краще йти на вибори самостійно, ніж брати участь у політичному фарсі. Адже навіть якщо ці вибори відбудуться, то їхня легітимність буде поставлена під сумнів як усередині країни, так і за її межами. Потрібно шукати компромісне рішення", - додав він.

На думку Литвина, рішення Конституційного Суду з приводу указу президента про розпуск парламенту "не знадобиться".

"Невизначеність ще якийсь час буде існувати, потім ключові гравці домовляться на якихось пунктах і забудуть про те, що подання в КС взагалі існувало", - пояснив він.

"І нікого не буде турбувати той факт, що ми остаточно знищили Конституційний Суд", - додав екс-спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування