Коломойський придумав як забрати НЗФ у держави?

Понеділок, 16 квітня 2007, 10:52

Акціонери Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) ініціюють збільшення статутного фонду підприємства більш ніж у п'ять разів — до 387,9 млн. грн.

Якщо збільшення фонду буде затверджено акціонерами, держава втратить контрольний пакет акцій НЗФ, пише газета "Дело".

Відповідно до офіційного повідомлення правління підприємства, ініціатором внесення цього питання до порядку денного виступив власник більш 10% акцій підприємства.

Збільшити статутний фонд планується шляхом закритого розміщення додатково випущених акцій підприємства.

Це питання буде розглядатися на зборах акціонерів 26 квітня.

Інвестиції залучаються для поповнення оборотних коштів компанії, а також подальшого технічного і соціального розвитку.

В "Інтерпайпі" Віктора Пінчука, який володіє через консорціум Придніпров’я" 23% акцій, прокоментували інформацію про майбутні збори акціонерів коротко.

"Консорціум "Придніпров’я" ініціатором збільшення статутного фонду не був. Іншою інформацією ми не володіємо", — повідомили у прес-службі компанії.

У Фонді державного майна, що є власником контрольного пакету НЗФ, про збори акціонерів навіть не знали.

"Є рішення суду про передачу в держвласність акцій НЗФ. Але до реєстру власників ми ще не внесені. Тому Фонд держмайна про збори акціонерів навіть не сповістили", — пояснили у прес-службі ФДМ.

У той же час представники третього власника — групи "Приват", що контролює близько 26% акцій заводу, — виявилися недоступними для коментарів.

У зв'язку зі сформованою ситуацією представники держави мають намір звертатися в Генпрокуратуру, СБУ і Держкомісію з цінних паперів і фондовому ринку, щоб запобігти розмиттю держпакету.

Як відомо, Вищий господарський суд визнав власником контрольного пакету НЗФ Фонд держмайна. Однак дотепер акції підприємства не передані державі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування