Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі зроблять універсал Ющенка законом для Тимошенко?

Понеділок, 16 квітня 2007, 12:32

Цього тижня Верховна Рада планує законодавчо закріпити положення Універсалу національної єдності.

Про це в понеділок після погоджувальної ради заявив член Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Було прийнято рішення формалізувати положення Універсалу шляхом внесення поправок в окремі закони. У цьому ми абсолютно погоджуємося з президентом", - сказав він.

При цьому Чечетов додав, що "Універсал треба зробити законом, щоб він став обов’язковим для виконання усіма політиками".

"Бо припустимо, пані Тимошенко відмовилась підписувати цей універсал, тобто вона вважає, що його не потрібно виконувати. Але коли це буде закон, то і пані Тимошенко, та інші політики, які не ставили під ним свій підпис і вважають, що живуть в іншій країні, будуть змушені його виконувати", - наголосив депутат.

Окрім цього Чечетов повідомив, що поточного тижня депутати повернуться до закону про Кабінет міністрів і "розглянуть поправки, ініційовані президентом".

Також на цьому тижні, за словами Чечетова, буде остаточно прийнято закон про Фонд держмайна та закон про акціонерні товариства.

Водночас, Чечетов підкреслив, що коаліція не готується до виборів, і чекає на рішення Конституційного Суду, але при цьому коаліція бачить готовність президента йти на певні поступки.

"Президент уже зробив шаг назустріч, це було не просто, але президент зробив мужній крок і визнав, що його указ не можна виконати в частині строків проведення виборів", - зазначив він.

Також за словами Чечетова, коаліція підтримує ініціативу Віктора Ющенка щодо проведення політичного діалогу і в цьому контексті Чечетов зазначив, що коаліція не наполягає на ідеї одночасного проведення президентських і парламентських виборів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування