Ющенко просить силовиків не гаяти час. І розібратися з тими, хто його не слухає

Понеділок, 16 квітня 2007, 14:01

Президент Віктор Ющенко вимагає від правоохоронних органів ефективної роботи із забезпечення порядку та законності, зокрема виконання указу про розпуск парламенту.

Про це він сказав на зустрічі із силовиками у понеділок вранці, повідомляє прес-служба президента.

"Не гайте дарма часу. Президент ухвалив указ, і від вас я чекаю його чіткого виконання. Це є ваша функція – продемонструвати 48 мільйонам громадян, що в Україні працює закон, і фундаментальне право людини на вибори буде реалізоване", - заявив Ющенко.

Президент додав, що реакція правоохоронців, і в першу чергу Генпрокуратури та СБУ на дії, що порушують закон і спрямовані на невиконання указу та зрив виборів, має бути негайною.

Ющенко також закликав генпрокурора "сформувати чітку позицію" на рішення низки обласних рад щодо указу про розпуск.

Водночас президент відзначив, що ситуація в країні в цілому стабільна і контрольована.

З цього приводу Ющенко подякував усім, хто забезпечує такий стан речей.

"Але разом з тим, я хотів би від кожного керівника відомства почути про ефективно вжиті заходи", - сказав він.

У розмові взяли участь генпрокурор Олександр Медведько, міністр оборони Анатолій Гриценко, в.о. міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко та в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

Також на зустріч прийшли голова Держприкордонслужби Микола Литвин, начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ Сергій Кириченко, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС Олександр Кіхтенко та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Олександр Галака.

Крім того в розмові брали участь голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, начальник Управління державної охорони Петро Плюта, секретар РНБО Віталій Гайдук, глава секретаріату президента Віктор Балога.

Також на зустрічі були керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату Валерій Гелетей, керівник Головної служби безпекової та оборонної політики секретаріату президента Михайло Юрса.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News