Морозу примарилось, що Ющенко розпустив Раду через політреформу

Понеділок, 16 квітня 2007, 14:08

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що нинішня політична криза в Україні створена штучно з метою заблокувати політреформу.

"Ситуація в країні знаходиться в стані штучно створеної напруги, а причини, на мій погляд, - це спроба заблокувати політреформу", - сказав Мороз на прес-конференції в понеділок.

Ще одна причина, на думку Мороза, полягає в тому, щоб "через реванш певних політичних сил переглянути підсумки виборів 2006 року".

При цьому він зазначив, що наслідками рішення КС можуть стати два варіанти розвитку подій.

"Я виходжу з того, що Конституційний Суд не може прийняти рішення, яке суперечить логіці, а логіка може бути одна – визнання неконституційним указу президента", - зазначив він.

"Тоді буде або статус-кво і складнощі, які треба розв’язувати у взаєминах між гілками влади, що цілком можливо. Або вихід на чистий варіант – це дострокові вибори президента і парламенту", - сказав він і додав, що особисто він є прихильником варіанту збереження статус-кво.

При цьому Мороз не відповів на питання, чи в разі другого варіанту він балотуватиметься на посаду президента і скільки відсотків набере Соцпартія на позачергових виборах до парламенту, зазначивши, що про це ще зарано говорити, оскільки рішення КС ще немає .

А прохання пояснити, як він бачить збереження статус-кво він сказав:

"Це означає, що парламент діє в тому складі, який є сьогодні. Видумки про його нелегітимність або про якісь порушення Конституції є лише видумками, президент працює, уряд працює, а відносно взаємин – треба вирішити питання, які сьогодні є вразливими для всіх".

Зокрема він назвав зміст закону про Кабмін, "унормування позицій універсалу, статус більшості та опозиції".

"Але все це технічні питання, які не настільки цікаві, як навколо того розгортається дискусія", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування