Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ігнорує Жовтяка, тягаючи бюрократичними шляхами?

Понеділок, 16 квітня 2007, 14:56

Рішення Верховного Суду про поновлення на посаді голови Київської облдержадміністрації Євгена Жовтяка фактично саботується завдяки використанню бюрократичної тяганини.

Таку думку висловив адвокат Жовтяка Сергій Бойко, повідомляє УНІАН.

Рішення Верховного Суду, як відомо, є остаточним і оскарженню не підлягає, нагадав адвокат.

Тому, сказав він, президентська сторона не може відверто ігнорувати його. "Але, водночас, секретаріат президента вміло користується законодавчою неврегульованістю процедури вручення сторонам рішення суду", - переконаний Бойко.

Адвокат нагадав, що після винесення Верховним Судом рішення 13 березня певний час президентська сторона ігнорувала цей вердикт, посилаючись на те, що висновки колегії Судової палати в адміністративних справах ВС не оформлено офіційною постановою.

Однак, повідомив Бойко, нарешті з дотриманням усіх необхідних процедур таку постанову було виготовлено.

"Зауважте, це було зроблено ще позаминулого тижня. Нами отримано копію документу, і ніяких підстав сумніватись в легітимності цього документу немає", - сказав адвокат.

Але секретаріат президента, зауважив Бойко, продовжує ігнорувати рішення ВС, посилаючись на те, що, на відміну від позивача, вони досі не отримали постанову в офіційному порядку.

"Я не можу пояснити, чому ВС, надавши офіційне рішення одній стороні, не може так само оперативно довести його до відома іншої сторони. Але, на жаль, законодавство чітко не визначає терміни, коли це має бути зроблено. І президентський секретаріат використовує саме цю обставину", - сказав Бойко.

У Верховному Суді повідомили, що вони поки що не відправили до секретаріату президента офіційним шляхом постанову суду, це буде зроблено найближчим часом.

У секретаріаті президента підтвердили, що постанову ВС поки що не отримано. За словами заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина, тут очікують, що рішення суду про поновлення на посаді Жовтяка уже найближчим часом надійде.

"Я знаю, що вона (постанова) підписана і скерована (до секретаріату). Якщо постанова надійде, відразу буде підписаний указ президента. У той же день", - сказав він, відмовившись уточнити зміст указу і пославшись на те, що рішення має приймати президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування